Welcome to our new website - Welkom op onze vernieuwde website
Check our progress frequently. Contoleer regelmatig onze weerberichten

This is an optional block. Switch it on/off in your settings-file: $SITE['bannerTop'] = false; or $SITE['bannerBottom'] = false;

You can display ads, any other important text or photo’s using text / html or PHP code.

You can place one or more at the top and or bottom and it can all be different for content / size .

16:39 23-6-2020


My webcam My webcam


Bezoek ook deze websites:

Template documentation
and downloads

And another siteSamenwerkingen

In de wereld van weerstations is er veel samenwerking en uitwisseling van gegevens. Hieronder een (niet uitputtende) lijst van commerciële organisaties en belangenverenigingen waarmee dit weerstation samenwerkt.

Onderstaande lijst is op strikt willekeurige volgorde. Het eerste woord van elke alinea verbindt u als dat mogelijk is met de pagina op hun website met onze gegevens. De algemene website bereikt u telkens door op het logo te klikken


 • Het Weer Aktueel Wat is het actueel weer op dit moment? Hoeveel neerslag is er gevallen vandaag in mijn woonplaats? Heeft het vannacht gevroren? Wat was de maximale temperatuur vandaag in mijn woonplaats? Zo maar een paar vragen over het weer die dagelijks gesteld worden. De kans is groot dat ook jij weleens deze vragen hebt. Hetweeractueel.nl geeft antwoord op al deze vragen. Behalve het weer van alle weerstations, vind je hier ook een uitgebreid weerbericht. De data leent zich ook voor een actueel temperatuur kaartje.
  Website: Het Weer Aktueel
 • UK Metoffice - de 'Weather Observations Website' weerspiegelt de recente ontwikkelingen in de technologie en hoe weermetingen worden gemaakt. Tegenwoordig in de groeiende wereld van online sociale netwerken is het relatief eenvoudig voor iedere eigenaar van een weerstation om mee te doen en hun weerobservaties te delen . De UK Met Office helpt bij het coördineren van de groei van het aantal weerstation gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, door iedereen te vragen hun metingen in te dienen in de systemen van UK Met Office. Dit kan worden gedaan met behulp van alle prijsniveaus van de apparatuur.
  Website: UK Metoffice
 • WeatherCloud is een sociaal weer netwerk wat wordt gevormd door meer dan 4500 weer waarnemers uit de hele wereld. Het is oorspronkelijk begonnen in Europa en nog steeds gevestigd in de Europese Unie, is beschikbaar in 10 talen, waaronder Nederlands, en heeft een zeer mooie graphics.
  Website: WeatherCloud
 • Weather Underground is wel de 'bekendste' samenwerking tussen weerstations. Oorspronkelijk uit de USA maar nu sluiten over de hele wereld de privé weerstations zich er bij aan.
  Groot voordeel is dat je je eigen weerdata goed kunt vergelijken met andere gelijkaardige weerstations.

  Website: Weather Underground
 • Benelux Weer Netwerk is een regionaal netwerk bestaande uit persoonlijke weerstations die zich bij dit netwerk hebben aangesloten.
  Website: Benelux Weer Netwerk
 • AWEKAS is een afkorting voor Automatisches WEtterKArten System en is zoals de naam al zegt een systeem dat uit metingen van private en ambtelijke weerstations automatisch overzichtskaarten vervaardigd.
  De metingen worden op de Websites of homepages van de deelnemers als bestand ter beschikking gesteld en door de AWEKAS Server binnengehaald resp.verzonden.
  AWEKAS werkt volautomatisch en levert per seconde actuele kaarten van Temperatuur, Wind, Neerslag, luchtdruk, als mede overzichtskaarten met actuele weersituaties- en weerwaarschuwingen. De deelname aan AWEKAS is volledig kosteloos en kan ieder moment zo mogelijk beëindigd worden.
  Website: AWEKAS
 • WeatherlinkIP is een gratis dienst voor eigenaren van Davis weerstations met een IP-datalogger.
  Na het aansluiten van de logger worden de gegevens van het weerstation automatisch via internet opgeladen naar een server van Davis.
  Na eenmalige registratie kunnen die gegevens in twee voorgevormde webpagina's worden opgeroepen.
  Ook kunnen de gegevens die bij Davis worden opgeslagen doorgestuurd worden aan CWOP (The Citizen Weather Observer Program); GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Environment) = voor scholen wellicht interessant en WU (Weather underground). Dit heeft als voordeel dat de eigen computer daarvoor niet gebruikt hoeft te worden.

  Website: WeatherlinkIP
 • Citizen Weather Observer Program (CWOP) is een publiek-privaat samenwerkingsverband met drie belangrijke doelstellingen:
  • weergegevens verzamelen die door burgers worden bijgedragen,
  • deze gegevens beschikbaar houden voor weerdiensten en waarschuwings-/veiligheidsdiensten, en
  • om feedback te geven aan degenen die de weergegevens leveren, o.a. door tools om de gegevens te controleren en de kwaliteit ervan te verbeteren.
  In feite, het webadres, wxqa.com, staat voor weather quality assurance (weer kwaliteitsborging).
  Website: Citizen Weather Observer Program (CWOP)
 • HAMweather, WeatherForYou, PWS Weather is een groep bederijven die een meer commerciële rol vervullen maar waar het ook mogelijk is data aan te bieden en te bekijken. Hun doel is het samenbrengen van gegevens uit persoonlijke weerstations wereldwijd, deze weer te geven op websites en de gegevens voor andere doeleinden beschikbaar te maken.
  Website: HAMweather, WeatherForYou, PWS Weather
 • Wetterpage 24
  Website: Wetterpage 24
 • Anything Weather
  Website: Anything Weather

U vindt ons ook hier:

Weather Underground

Benelux Weer Netwerk

AWEKAS

Apparatuur in gebruik:

Weerstation
Davis VP2

Weerprogramma
Weather Display

Weercomputer
Asrock D1800B

Webleverancier
Vimexx

Davis VP2

Weather Display

Asrock D1800B

Vimexx


This is an optional block. Switch it on/off in your settings-file: $SITE['bannerTop'] = false; or $SITE['bannerBottom'] = false;

You can display ads, any other important text or photo’s using text / html or PHP code.

You can place one or more at the top and or bottom and it can all be different for content / size .

16:39 23-6-2020