Over dit Station

Dit station maakt gebruik van een Davis Vantage Pro2. De gegevens op deze site worden door Weather Display geproduceerd. Het station bevat een anemometer, neerslagmeter en een thermo-hydro sensor geplaatst in de meest optimale positie voor de meest correcte gegevens. Weerstation Genderen geeft zijn gegevens door aan .hetweeractueel, KNMI, Meteocunsult, WeatherUnderground.

Om de kosten te drukken is een energie-arme PC gebouwd zonder bewegende delen. Gebruikt wordt van een Asus moederbord met een Ramdisk van 1Tb. Alles bij elkaar gebruikt het weerstation 20 watt. De totale kosten van het project zin plm. 250 Euro, incl. kast maar zonder monitor. De muis en het toetsenbord lagen nog ergens op zolder.

Alles draaid onder Windows 10 Home edition. Op het systeem draaine de volgende programmas: Weather Display, Weatherlink en VantageProPlus die worden aangestuurd door VirtualVP die het mogelijk maakt om totaal 8 programmas te draaien op 1 compoort. Hier en daar moet er nog wat worden bijgschaafd maar op dit moment draaid alles redelijk stabiel.

genderenwdwlvp

Over Genderen

Genderen is een dorp in de gemeente Aalburg in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is gelegen op de noordoever van de Bergsche Maas, in het Land van Heusden en Altena. Het dorp heeft 1680 inwoners (2005).

Rond 1100 wordt het dorp Gendoron geregistreerd in de boeken van het Vaticaan. Dan staat er al een kapel ongeveer op de plaats waar nu de toren van de Hervormde kerk zich bevindt. In de roerige tijd rond de beeldenstorm wordt Genderen protestant. Vanaf die tijd is er in Genderen altijd een Hervormde Kerk geweest. Later in 1834 scheidt een groep mensen zich af in navolging van het dorp Ulrum (Groningen), waaruit de Gereformeerde Kerk zou ontstaan. In de oorlog worden beide kerken zwaar beschadigd omdat ze in de frontlinie lagen. Na de oorlog worden ze beide herbouwd de Hervormde kerk herrijst op dezelfde plaats. Het onderste deel van de toren blijft behouden. Deze bestaat dan ook voor een deel uit tufsteen. De Gereformeerde kerk wordt aan de hoofdstraat geheel nieuw gebouwd. De oude fundamenten lagen in de Oegemastraat.

Vroeger vormde Genderen samen met Heesbeen en Eethen een eigen gemeente. Deze gemeente is in 1923 opgegaan in de gemeente Eethen.

Over deze Website

De template van deze site is gemaakt door CarterLake.org met PHP conversie door Saratoga-Weather.org.
Met dank aan Kevin Reed van TNET Weather voor zijn werk aan de originele Carterlake templates, en zijn design van het common website PHP management.
Met dank aan Mike Challis van Long Beach WA voor zijn windroos-generator, thema-kiezer en zijn hulp met de CSS styling van deze templates.
Met dank aan Ken True van Saratoga-Weather.org voor het AJAX condities display, dashboard en de integratie van TNET Weather common PHP site design voor deze site.

Met dank aan Gerard van Doornenburg weerstation en Jozef Smolders van Kampenhout Weather Website voor de nederlandse vertaling.

Originele template is van Designs by Haran.

Deze template is XHTML 1.0 compliant. Valideer de XHTML en CSS van deze pagina.